Categorie:Veilig Erfgoed

Uit Collectiewijzer

Ga naar: navigatie, zoeken

Inleiding

Veilig Erfgoed is als programma ondergebracht bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Het is het vervolg van het Kenniscentrum Veiligheid Cultureel Erfgoed dat in 2008 werd opgericht.

Integrale veiligheidszorg

Integrale veiligheidszorg is gericht op de bescherming van mens, gebouw, collectie, archief en datasystemen. De integrale veiligheid is geborgd door organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen. Deze preventieve maatregelen moeten een incident of calamiteit voorkomen of, als het toch misgaat, ervoor zorgen dat de schade beperkt blijft. Ook de nazorg is opgenomen in het integrale veiligheidsplan. Een belangrijk onderdeel is ook het beleid op het gebied van integriteit. Alle medewerkers dragen verantwoordelijkheid voor de veiligheid in hun organisatie.

Beleid

Integrale veiligheidszorg is onderdeel van het beleid van een erfgoedinstelling. De directeur of het bestuur bekrachtigt het beleid door het integrale veiligheidsplan letterlijk te ondertekenen. Het veiligheidsbeleid is opgenomen in de managementcyclus en wordt periodiek geëvalueerd. In de jaarlijkse begroting is budget gereserveerd voor de veiligheidszorg.

Media in categorie "Veilig Erfgoed"

Deze categorie bevat de volgende 2 bestanden, van in totaal 2.